CAMPERS

Campers zijn regelmatig te zwaar. U wilt graag alle mogelijke accessoires en als dan alle vakantiespullen erin zitten en de elektrische fietsen achterop staan dan is het maximaal toelaatbare gewicht al overschreden.

Zo’n 40% van alle campers zitten met dit probleem en zijn regelmatig te zwaar. U riskeert hierbij niet alleen een boete, maar wat doet uw verzekering als u betrokken raakt bij een ongeluk en het blijkt dat de camper (veel) te zwaar was?

Eigenlijk zijn er 2 soorten overgewicht. Als uw camper zwaarder is dan het maximaal toelaatbare gewicht, maar ook als de afzonderlijke as-lasten worden overschreden, dan wordt dit als overgewicht gezien.

Wat is opwaarderen?

Opwaarderen betekent dat de voertuiggewichten op het kentekenbewijs van de camper verhoogd worden. De hiervoor benodigde goedkeurrapporten heeft WDT-Services in de loop van de jaren, door testen, in samenwerking met de TÜV / RDW verkregen en opgeslagen in een database. Deze goedkeurrapporten zijn het bewijs dat het opwaarderen voor een bepaald type camper technisch kan en veilig is. Omdat de gewichten verhoogd worden is vaak wel een aanpassing aan het veersysteem noodzakelijk.

WDT-Services kan uw camper opwaarderen.

Aan de hand van uw voertuiggegevens wordt in de WDT-database naar het overeenkomende goedkeurrapport gezocht. Daarna wordt de aanvraag bij het RDW ingediend. Nadat WDT-Services het accoord krijgt van het RDW, kunt u met dit RDW bewijs de gewichten bij een RDW-station laten inschrijven. De opwaardering is dan officieel en uw camper heeft geen last meer van overgewicht. Veel meer laden, RDW goedgekeurd.

Een voorbeeld hoe WDT-Services kan helpen:

Neem nu een camper op basis van een Fiat Ducato 33 light. Deze mag 3300 kg wegen. WDT-Services kan dit gewicht naar 4000 kg brengen. Dat betekent 700 kg extra gewicht. Let op, voor campers boven 3500 kg hebt u een C of C1 rijbewijs nodig.

Naast de gewichtsvoordelen zorgt de aangepaste vering ook voor meer comfort en veiligheid. Met WDT-Services kunt u met een gerust hart op reis.